لیست اختراعات محسن سيفي
اين اختراع در زمينه صنعت ساختمان ميباشد. موكل قاب مهار شده آجر نما با قابليت اتصال به سازه اصلي جهت مقاومت بيشتر درمقابل زلزله اختراع نموده است كه آجرهاي نما در يك قاب فلزي از داخل سيمهاي بكسل قوي چيدمان ميشوند و دو سر سيمها به قاب چفت و بست ميشود و خود قاب نيز به اصل سازه پيچ و يا جوش داده ميشود. سيمهاي بكسل درون قاب به وسيله اتصال به واسطه گوه ثابت ميشود.
سيستم فشارسنج لامسه اي شريان شست پاي افراد ديابتي با كاربري تشخيص زود هنگام خانگي
اين سنگ ساخته شده از مواد شيميايي تركيبي از رزين ومواد ساخته شده جديدي از فايبر گلاس مقاوم كه شامل رزين الياف شيشه كربنات رنگ واسانس كبالت اسيد خنثي كه به حالت روكش درروي سنگ طبيعي وبه دور آن كشيده شده است كه قطر سنگ بستگي به سبكي وسنگيني ونوع كاربرد دارد اين سنگ شكلش با مرمر طبيعي كاملا شبيه بوده رنگهاي متنوع مرمر را ميتوان ساخت . داراي رگه هاي عمقي وطرح داربه رنگهاي نارنجي كم رنگ وسفيد ميباشد اين روكش باعث عمر زياد سنگ ميشود چون سنگ طبيعي در مقابل بارانهاي اسيدي ورطوبت وآفتاب مقاوم نبوده وتغيير رنگ مي دهد ولي برعكس اين سنگ مقاوم در برابر ضربه وباران اسيدي ورطوبت وآفتاب ميباشد .ميتوانيم اين سنگ راجايگزيني مطمئن به جاي سنگ مرمر طبيعي كه به گفته كارشناسان منابعش رو به اتمام است قرار بدهيم سنگ مرمر گران وكمياب بوده ولي اين سنگ قيمتش 1/10سنگ مرمر بوده سبك تر بدون ترك ومناسب نصب با سيمان وچسب ميباشدكارش به صورت 3بار ريخته گري در مراحل مختلف بوده قابل برش با دستگاه فرز ساده وبه شكلها(برجسته: صاف) ميتوان ساخت.
توليد آجرهاي ماندگار و ويژه با مواد نسوز و پرسلاني جهت استفاده در فضاي داخلي ساختمان، نماي بيروني ساختمان و كف.
چيني هاي بلوك تزئيني ساختماني و نما، بهداشتي و مظروف تقويت شده با الياف سراميكي و نانومواد و توليد كامپوزيت چيني مقاوم به شكست كه با هدف معرفي يك محصول نو به صنعت چيني و توليد چيني هايي با استحكام و چقرمگي بالا و مقاوم به ضربه با استفاده از مواد معدني ارزان قيمت ارائه شد. فرمولاسيون جديد مواد اوليه شامل كائولن، بالكلي، سليس، فلدسپات سديك پتاسيك، الياف بازالت و نانورس است. مراحل توليد شامل تهيه و آماده سازي مواد اوليه، شكل دهي با تجهيزات سنتي/مدرن و پخت در كوره هاي پيشرفته است. طول الياف بازالت خرد شده 2 ميكروني در بالميل خشك به 150 ميكرومتر كاهش يافت و پودر نانورس با همزن مغناطيسي و دستگاه اولتراسونيك به صورت يكنواخت در حلال آلي پراكنده شد. سپس، ميكروالياف بازالت و پودر پراكنده شده نانورس با استفاده از آسياب تر به مخلوط مواد معدني به طور يكنواخت اضافه شدند. مخلوط نهايي با روش هاي شكل دهي اكستروژن و ريخته گري دوغابي به كامپوزيت چيني هاي تزئيني نماي ساختمان و داخل، بهداشتي و مظروف مقاوم به ضربه تبديل شد. پس از خشك شدن قطعات در هواي آزاد و خشك كن، فرآيندهاي پخت بيسكويت، سنباده و لعاب زني، پخت لعاب، دكورزني و پخت سوم صورت گرفت و كامپوزيت چيني ضدضربه با چقرمگي 6 برابر چيني هاي مرسوم توليد شد.
توليد انرژي (الكتريسيته) با استفاده ازسوخت¬هاي فسيلي باعث آلودگي¬هاي زيادي در دنيا گرديده است كه در ميان انرژيهاي تجديد پذير، انرژي آبي از انرژيهاي مهم به شمار رفته كه قسمتي از آن مربوط به اقيانوس است. براي استفاده از انرژي جريانات دريايي چالشهايي وجود دارد كه مي توان به خوردگي و فرسايش دستگاهها در آب به علت شوري محيط اشاره نمود. با توجه به حدود 5800 كيلومتر خط ساحلي در شمال و جنوب ايران مي¬توان به پتانسيل بالاي كشور درزمينه انرژي دريايي پي برد. در حال حاضر نمونه¬هاي توربين آبي ساخته شده در خارج از كشور به صورت توربين آبي محور افقي مي¬باشد كه به دليل داشتن اندازه¬هاي بزرگ و قطعات اتصالي زياد، قابليت حمل سخت و نياز به متخصص جهت مونتاژ و هزينه بسيار بالاي آن باعث شده كه پيشرفت چنداني در اين زمينه حاصل نشود. به دلايل ذكر شده ميكرو توربين آبي عمود محور ساخته شده با پره¬هاي امباس امكان جابجايي و انتقال به ساير مكان¬هاي آبي بدون نياز به قطعات اتصالي زياد، قابليت حمل آسان و عدم نياز به متخصص خارجي و متكي به نيروي بومي و عمود محور بودن آن با پره¬هاي امباس كه باعث ايجاد اختلاف فشار بر روي پره¬ها شده و اين باعث ايجاد نيروي درگ بر روي پره و در نتيجه باعث چرخش روتور در سرعت¬هاي كم و عدم محدوديت دمايي و لايه آلوميناي ايجاد شده بر روي پره باعث حفاظت پره از خورندگي مي¬شود. قابليت دسترسي به برق در مناطق ساحلي كشورمان، مزارع آبي يا سدها و تامين برق كشتي¬هاي باري و مسافربري و سادگي در نصب و عدم نياز به دانش فني و خودكفايي در توليد انرژي براي مراكز مورد هدف و عدم نياز به تعمير و نگهداري ويژه به دليل سادگي مكانيسم و كم بودن قطعات متحرك سيستم كه باعث كاهش هزينه هاي خريد، تعمير و نگهداري آن و ايجاد اشتغال زايي نمايد.
ساخت لگو و پازل¬ سراميكي جهت طراحي داخلي ساختمان با روش كلسينه مواد اوليه و تراشكاري محصول پس از پخت بيسكويت كه فرآيندي براي توليد سراميك سه بعدي به صورت لگو و پازل سراميك رسي (شامل چيني، پرسلان و چيني استخواني) با اعوجاج و تلرانس ابعادي كنترل شده شامل كلسينه كردن اختصاصي مواد اوليه، كنترل ميزان پلاستيسيته براي داشتن كمترين درصد آب و فرايند پخت دو مرحله اي متناسب با مواد اوليه ارائه كرده است. براي اين كار ابتدا آناليز حرارتي و سپس كلسينه اختصاصي و جداگانه مواد اوليه صورت گرفته است. سپس از ميكرو سيليس و آلومينا براي كنترل پلاستيسيته و ايجاد فرايند شكل¬دهي با كمترين درصد آب استفاده شده است. پس از آن با اختلاط و شكل دهي، لگوهاي با اشكال هندسي ساده و سه بعدي توخالي ايجاد شده است. در ادامه پس از خشك شدن در هوا، فرايند پخت قطعات در كوره-هاي رولري و تونلي صورت گرفته و پس از تراشكاري، پوليش و لعاب زني، عمليات دكور زني و پخت نهايي صورت گرفته است. اين لگو و پازل مي توانند روي هم به شكل دلخواه چيده شده و به عنوان ديوارهاي جداكننده (پارتيشن) بدون نياز به هر گونه عمليات نماكاري پيچيده، بتن ريزي و ايجاد سازه استفاده شود.
فرايند ايجاد پوشش ابر آنتي باكتريال و خود تميز شوندهِ ضد سايش بر روي محصولات سراميكي كه براي حل مشكل توزيع غير يكنواخت نانوذرات بر روي سطوح، عملكرد ضد باكتريايي ضعيف، طيف آنتي باكتريال ضعيف، دوام پايين، هزينه بالاي توليد و ... در آنتي باكتريال كردن سطوح سراميك ارائه شده است. در اين فرآيند با استفاده از روشهاي قوس كاتدي واكنشي و اسپاترينگ مغناطيسي واكنشي و بكارگيري تكنيكهاي حرارت دهي زيرلايه و نيز تزريق مرحلهاي گازهاي آرگون، اكسيژن و نيتروژن تحت شرايط كنترل شده، يك پوشش دو لايهاي حاوي نانوذرات TiO2، Ag و TiN بر روي سطوح سراميكهاي لعابدار ايجاد ميشود. فرآيند به گونهاي طراحي شده است كه دو لايه پوشش با ضخامت تقريباً 100 نانومتري بر روي سراميك ايجاد ميشود كه لايه اول شامل فيلم TiO2-Ag-TiN است كه همزمان خاصيت آنتي باكتريال، خود تميزشوندگي، ضدبو و ضد سايش را به سراميك اضافه ميكند. در لايهي دوم TiO2-Ag تشكيل ميشود كه خاصيت ابر آنتي باكتريال، خود تميزشوندگي و ضدبو و ضد آلاينده را با درصد فعاليت 99/99 به سراميك اضافه ميكند. در اين فرآيند به دليل استفاده از تكنيكهاي حرارت دهي، پوشش چسبندگي خوبي به لعاب خواهد داشت و سطحي صاف و ساختاري منحصر به فرد به دست ميآيد.
فرآيند توليد آئروژل آلوميناي افشاشده در اختراع فعلي در دماي محيط و فشار اتمسفري انجام ميشود. فرآيند توليد آئروژل آلوميناي خالص و يكپارچه از دراس ثانويه آلومينيوم، شامل استحصال آلومينيوم از دراس ثانويه آلومينيوم به صورت محلول سديم آلومينات، شست و شو و عمليات تبادل حلال ميباشد. در فرآيند اختراعشده، ميتوان آئروژل آلومينا را از طريق پيشمادههاي حاوي آلومينيوم و بازيابي پسماندهاي حاوي آلومينيوم نظير گل قرمز و ... توليد كرد. در اين فرآيند از هيچگونه افزودني شيميايي جهت تقويت ساختار استفاده نشدهاست. شايان ذكر است كه مرحلهي خشك كردن ژل مرطوب جهت سنتز آئروژل آلومينا كه عمدهترين تاثير در حصول آئروژل آلومينا را دارد در فشار محيط و در دماي نسبتا پايين صورت گرفته است. پر واضح است كه فرآيند افشا شده در اين اختراع براي سنتز آئروژلهاي معدني ديگر نيز كاربرد دراد. آئروژل آلوميناي بهدستآمده داراي دانسيته g/cm3 29/0-33/0، تخلخل 86%-88%، مساحت سطح ويژهي m2/g 148-230، حجم منافذ كل cm3/g 96/0- 40/1 و خلوص بالاتر از 97% است.
فرآيند توليد نانوسيليس افشاشده در اختراع فعلي در يك راكتور با دماي 40 تا 80 درجهسانتيگراد و فشار اتمسفري انجام ميشود. فرآيند توليد نانوسيليس، شامل آسياب كردن قطعات سرباره تا اندازهي كمتر از850 ميكرون، انحلال پسماند فرآيند ريختهگري در اسيد، تبديل فيلترات به ژل از طريق حرارت و شستن ژل براي رسيدن به نانوسيليس با خلوص بالا ميباشد. جامد حلنشدهي بهدستآمده از اين فرآيند اسپينل با خلوص بالا ميباشد. از پساب مرحله آبشويي، كلسيم كلريد با خلوص بالا گرفته ميشود كه خود يك محصول جانبي ديگر در فرآيند توليد ميباشد. همچنين بعد از جداسازي كلسيم كلريد، آب موجود دوباره در فرآيند شستشو استفاده ميگردد. اينها باعث ميشوند تا فرآيند از لحاظ محيطزيستي توجيهپذيري قابل قبولي داشته باشد. در فرآيند اختراعشده، ميتوان نانوسيليس را از طريق بازيابي پسماندهاي حاوي سيليس نظير سيليكومنگنز، گل قرمز، دوده سيليس، انواع سربارهها و ... توليد كرد. در اين فرآيند تنها يك ماده شيميايي با غلظت كم استفاده ميشود. نانوسيليس بهدستآمده داراي اندازه ذرات 30-50 نانومتر، مساحت سطح ويژهي حداقل m2/g 650 و خلوص بالاتر از 99% است. همچنين اسپينل بهدستآمده داراي خلوص بالاي %97 ميباشد.
موارد یافت شده: 21